https://yade.fi

Miten saan vastikkeet automaattisesti maksuun tililtäni?

Vastikkeiden automaattinen maksaminen onnistuu muutamilla eri tavoilla.

Suositeltava tapa on tilata omasta nettipankistasi taloyhtiön maksut e-laskuina. E-laskutussopimus asetataan pankkisi verkkopankissa ja sopimusta varten tarvitset vastikemaksutiedot, josta näkyy taloyhtiön tilinumero sekä oma henkilökohtainen viitenumerosi. E-laskujen asettaminen vaihtelee eri pankkien verkkopankeista riippuen, mutta yleensä e-laskutuksen tilaus kannattaa tehdä tietokoneelta käsin ja löytyy ”maksut” osioista. Yleensä e-laskujen osalta voi valita joko niin, että maksut veloitetaan automaattisesti tililtä tai niin, että laskut tulee joka kerta hyväksyä erikseen. Voit poistaa e-laskutuksen käytöstä ihan milloin haluat. Lisätietoa e-laskujen asettamisesta saat oman pankkisi asiakaspalvelusta.

Toinen automaattinen tapa on asettaa automaattinen maksu verkkopankin kautta. Tarvitset tätä varten myös vastikemaksutiedot, joissa näkyy taloyhtiön tilinumero ja henkilökohtainen viitenumerosi. Lisätietoja automaattimaksujen asettamisesta saat omalta pankiltasi.

Toisin kuin e-laskutuksessa, jossa taloyhtiö lähettää aina joka kuukausi laskun, automaattisessa maksussa tulee itse muistaa muokata maksun määrää. Jos vastikkeiden suuruudet esimerkiksi muuttuvat yhtiökokouksen jälkeen tai tulee muutoksia vesimaksujen määrässä, tulee itse muistaa muuttaa automaattimaksun summaa.