https://yade.fi

Mitä teen, kun tupakanhaju kulkeutuu huoneistooni tai parvekkeelleni?

Jos tiedät mistä savu tulee ja tunnet olosi hyväksi keskustella asiasta tupakoitsijan kanssa, kannattaa asia ottaa ystävällisesti puheeksi ja pyytää tupakoinnin tapahtuvan sellaisessa paikassa, josta savu ei kulkeudu asuntoosi tai parvekkeellesi. Jos talon rakenteet ovat muuten hyvässä kunnossa, tupakoitsija on velvollinen huolehtimaan siitä, ettei tupakansavu häiritse muita ja siten pääse kulkeutumaan naapurihuoneistoon. Yleensä ystävällisyys, hyvä puheyhteys ja ymmärrys on nopein ja tehokkain tapa puuttua ongelmaan.

Jos koet, ettei asian ottaminen puheeksi suoraan asianomaisten kanssa toimi tai et koe sitä turvallisena, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä on voitu kieltää tupakointi kokonaan huoneistoissa tai taloyhtiö on voinut hakea tupakointikieltoa kunnalta. Jos tupakansavun kulkeutumiseen ei saada muutosta tupakoitsijan tupakointitavan muutoksella, voi tupakointikiellon hakemista ehdottaa taloyhtiölle. Kannattaa kuitenkin varautua, että tupakointikiellon hakeminen kunnalta on pitkä prosessi ja sen käsittelyajat ovat pitkiä.